Negativ rente på store indlån for erhvervskunder

Har du mange penge stående i banken, kan du komme til at betale for det.

Lægernes Bank indførte negativ rente på store indlån i 2020. 

Som erhvervskunde kan du have op til 250.000 kroner stående på en Driftskonto eller Erhvervskredit (Friholdelseskonto Erhverv) uden at betale negativ rente. På andre erhvervskonti betaler du negativ rente uanset beløbsstørrelse. 

Det gælder også, selvom du ikke har din private NemKonto i Lægernes Bank.

Som erhvervskunde kan du have op til 250.000 kroner stående på en Driftskonto eller Erhvervskredit, som bliver din Friholdelseskonto Erhverv, uden at betale negativ rente.

  Indlånsrenten er negativ for beløb over 0 kroner på andre erhvervskonti end Friholdelseskonto Erhverv.

  Renten er fortsat meget lav. Det er en fordel, når du låner, men sparer du op, kan det koste dig penge, hvis du har et stort indlån.

  Bankens indlån er steget meget mere end udlånet, fordi flere har flyttet store kontantbeløb fra andre banker, der har indført negativ rente. Når indlånet er større end udlånet, bliver det dyrere at placere bankens indlånsoverskud blandt andet i Nationalbanken. Det er penge, der trækkes fra bankens indtjening, som skal gå til din pensionsopsparing i Lægernes Pension.

  Der er forskellige alternativer, hvis du har mange kontanter stående i banken. Måske kan du investere pengene, spare op på en livrente eller noget helt tredje.

  Kontakt os gerne på 33 12 21 41 og lad os drøfte, hvilke muligheder der passer bedst til dig.

  Indlånsrenten er negativ for den del af nettoindlånet på Realboligkreditter, Realboligudlån/-indlån og Balancekreditter, der overstiger 0 kroner.

  Du kan have op til 15.000 kroner stående på hver af dine Porteføljeplejekonti uden af betale negative renter.

  Beløbet på din Porteføljeplejekonto tæller ikke med i beløbsgrænsen på 250.000 kroner. Dvs. at du kan have 15.000 kroner på din Porteføljeplejekonto og 250.000 kroner på din Friholdelseskonto Erhverv uden at betale negativ rente.

  På konti med negativ indlånsrente ændres rentetilskrivningen fra årlig til kvartårlig.