Din pension ved konflikt

Fører overenskomstforhandlingerne til konflikt, vil det få indvirkning på din økonomi.

Din pensionsordning i Lægernes Pension er en opsparing til din tid som pensionist. Men den er mere end det. Den forsikrer nemlig også dig og din familie, hvis du bliver syg eller dør.

Bliver du omfattet af konflikten, indbetales der ikke længere automatisk til din pensionsordning i Lægernes Pension. Størrelsen af din pension og din forsikringsdækning ved sygdom og død vil falde lidt, hvis der ikke indbetales i en kort periode. Jo længere konflikten varer, jo større bliver faldet.

Vil du undgå, at din dækning falder, kan du vælge selv at indbetale til din pensionsordning. Læs mere om det herunder.

Du bestemmer selv, hvor meget du vil indbetale på din pensionsordning under konflikten. I Min pension kan du se, hvor meget der normalt indbetales på din ordning.

Hvordan med skatten, når du selv indbetaler?
Det beløb, du selv indbetaler til pension, kan du trække fra i din personlige indkomst. Vi sørger for at indberette beløbet for dig til Skat på din årsopgørelse for 2018, men hvis du gerne vil have glæde af fradraget med det samme, kan du ændre din forskudsopgørelse på Skats hjemmeside. 

  • Er beløbet under 50.400 kroner, kan du fratrække det fulde beløb i 2018. Du skal være opmærksom på, at grænsen på 50.400 kroner gælder for alt, hvad du selv indbetaler i år til private pensionsordninger med løbende udbetalinger, som fx en livrente. (Det omfatter ikke indbetaling til ratepension i banken, hvor du samtidig har mulighed for at indbetale og få fradrag for op til 54.700 kroner i år. Læs mere her)
  • Indbetaler du mere end 50.400 kroner, skal fradraget fordeles over ti år. Du kan dog stadig fratrække op til 50.400 kroner om året, så hvis du fx indbetaler 80.000 kroner i år, vil det kunne trækkes fra over blot to år.

Sådan indbetaler du
Hvis du selv vil indbetale til din ordning i pensionskassen, mens du er omfattet af konflikt, kan du gøre det her. Følg vejledningen i indbetalingsportalen. 

Vigtigt, du må først indbetale, når konflikten træder i kraft.

Indbetal her til
pensionskassen