MitID afløser NemID

MitID afløser inden længe NemID som dit digitale ID. Du får besked, når det bliver din tur til at tage det i brug.

MitID skal afløse NemID som vores digitale ID i Danmark.

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer. Derfor bliver NemID til MitID: Din kommende digitale identitet, som du skal bruge, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. Du får besked, når du kan tage MitID i brug.

Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID. Men der er forskel. Forskelle, der betyder, at det bliver vanskeligere at misbruge MitID, og at det bliver nemmere at kunne videreudvikle MitID til en hverdag, hvor teknologi hjælper os med stadigt mere.

MitID bliver indført fra efteråret 2021. NemID lukker først, når MitID er fuldt indfaset i 2022.

  Du får besked i din netbank og mobilbank, når det er din tur til at få MitID.

  Nogle skal først opdatere deres ID-oplysninger, inden de kan få MitID. Du får et brev fra Digitaliseringsstyrelsen, hvis du er én af dem.

  • Med MitID udfases nøglekortet, som kan kopieres og dermed misbruges.
  • Med MitID kan du følge med i, hvad du bruger det til (fx hvilken selvbetjeningsløsning du er ved at logge ind på).
  • Desuden styrkes sikkerheden for, at andre ikke kan give sig ud for at være dig på nettet.

  Når du har fået MitID, er det nemt at bruge i din hverdag: Med et enkelt swipe kan du godkende eller logge ind med MitID.

  De fleste vil få MitID som app, da det er en praktisk løsning. Men der vil være fysiske alternativer (MitID kodeviser, kodeoplæser og chip) til dem, der enten ikke kan eller ønsker at bruge en app.

  Selvom vi styrker sikkerheden, har du også et ansvar for at passe godt på dit personlige MitID:


  1. Vis aldrig dine koder til andre.
  2. Udlever aldrig din MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser til andre.
  3. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.
  4. Godkend aldrig noget med MitD på baggrund af fx et opkald, e-mail eller besøg fra nogen, som udgiver sig for at være fra din bank, fra supporten eller noget helt tredje. Du vil aldrig blive kontaktet på den måde.
  5. Læs altid, hvad du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende.

  MitID kommer du til at bruge til alt det, du i dag bruger NemID til. Indtil MitID er fuldt indfaset, kan du stadig få brug for NemID. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere.