Praksisfinansiering & Drift

Almen praksis eller speciallægepraksis? Få økonomien på plads hos os.

Vi hjælper dig med en totalløsning, når du køber praksis eller vil bygge om, og giver dig værktøjerne til den daglige drift, så du kan tage dig af dine patienter. 

Finansiering af din praksis

I Lægernes Bank finansierer vi alt, du har brug for til din praksis:

Den daglige drift 

Til dagligdagen får du en driftskredit, hvor du også kan anbringe overskuddet fra din virksomhed. 

Du kan benytte forskellige betalingsløsninger til driftskreditten, som gør det let for dig at modtage betalinger og betale regninger, fx:

  • Visa/Dankort til enkeltstående betalinger
  • Netbank, hvor du får overblik over indbetalinger og regninger
  • Betalingsservice til de tilbagevendende regninger
  • FI-kort og betalingsterminal til patientbetaling
  • Dataløn, der sørger for administration af løn
  • MobilePay og NemKonto til betalinger
  • Erhverv Connect til udveksling af betalingsoplysninger mellem økonomisystem og netbank.

Med MobilePay kan dine patienter betale dig nemt, hurtigt og sikkert. Du kan vælge mellem forskellige løsninger:

  

MobilePay MyShop  – betaling til din praksis' mobilnummer
Hurtig og nem betaling med mobilen. Det kræver kun et mobilnummer.

Bestil
MobilePay
Myshop

  

MobilePay Point of Sale – mobilbetaling integreret i kasseapparatet
Fuld integration med din praksis' kassesystem, så patienterne slipper for besvær med kort og kontanter.

Bestil
MobilePay
Point of Sale

  

MobilePay Terminaler – en terminal til kort og MobilePay
Med denne løsning kan dine patienter selv vælge mellem kort og MobilePay, når de betaler på en terminal.

Bestil
MobilePay
Terminaler

  

Har du allerede MobilePay?
Du har mulighed for at flytte din MobilePay-konto til Lægernes Bank. Kontakt MobilePay erhvervskundeservice på telefon 45 14 44 40, som hjælper dig gennem processen.

Læs mere på MobilePay.dk

Bluegarden (tidligere Multidata) er virksomheden bag Dataløn og LønService, som begge er gør-det-selv lønsystemer, der er tilpasset virksomheder med mindre end 50 ansatte.

Du kan læse mere om lønsystemerne på Bluegardens hjemmeside, der henvender sig til virksomheder, der ønsker at bruge et af disse produkter. Her kan man anmode om at blive kontaktet, stille spørgsmål, bestille materialer og meget mere.

Læs mere

Det er nu muligt at tegne en forsikring målrettet tab i forbindelse med netbankindbrud. Forsikringen er relevant for mindre virksomheder og kan tegnes for under 700 kr. årligt.

Den nye forsikringstype giver en kontant besparelse for de virksomheder, der alene har behov for en netbankforsikring i stedet for en bredere dækkende kriminalitetsforsikring.

Der findes flere forsikringer på markedet. Hvis du ønsker at tegne en forsikring, skal du kontakte forsikringsmæglerne og forsikringsselskaberne. De kan også rådgive dig i forbindelse med tegning af forsikringen. 

En af mulighederne finder du her:

Netbankforsikring.dk 

Som sikkerhed for et lån til goodwill og driftsmidler samt kassekredit skal du tegne en gruppelivsforsikring, der pantsættes til banken. Du finder blanketten til tegning af gruppelivsforsikring på lpb.dk.

I nogle tilfælde tager vi sikkerhed i ejendom og personlig kaution.

Ved restfinansiering efter realkredit eller til ombygning etableres et ejerpantebrev.

Mere om lånepolitik

Du kan få lån til goodwill og driftsmidler med en løbetid på op til syv år. Ved restfinansiering efter realkredit eller til ombygning er løbetiden op til 20 år. Når vi omlægger allerede eksisterende praksislån, forsøger vi at bevare en uændret restløbetid.

Vi genforhandler driftskreditten hvert år.

Indfri lån
Du afdrager på lånene hver måned eller kvartal. Variabelt forrentede lån og kassekreditten kan du indfri uden varsel. Ved fast forrentede lån kan du indfri lånet uden varsel, og kursen på indfrielsesbeløbet beregnes ud fra en referencerente. Det betyder, at hvis du indfrier lånet før den aftalte tid, skal du af med et beløb, der kan være enten større eller mindre end restgælden. Hvis renteniveauet er faldet efter aftalens indgåelse, vil indfrielsesbeløbet være større end restgælden. Er renteniveauet steget, kan indfrielsesbeløbet være mindre end restgælden.

Enhver praksis kan i en periode have behov for ekstra likviditet. I den situation skal du blot kontakte banken. Så laver vi en aftale om, hvor meget du har brug for og hvor længe. I Lægernes Bank koster det ikke noget at få bevilget et overtræk, og i modsætning til i andre banker, betaler du ikke strafrente, men kun udlånsrente, når kontoen er i minus.