Visa/Dankort

Visa/Dankort kan bruges til at hæve kontanter og som betalingsmiddel i forretninger, hoteller, restauranter mv. både i Danmark og i udlandet. Bestil kortet i din netbank.

Visa/Dankort er et betalingskort uden kredit. Når du betaler med kortet, trækkes beløbet umiddelbart efter på din konto.

Fordel med flere kort
Rejser du i udlandet, er det praktisk at medbringe flere forskellige typer kort. Det kan bl.a. være en fordel, hvis du når forbrugsgrænsen på det ene kort. Et godt supplement er Eurocard eller Visa Debit.

Eurocard er et kreditkort, som giver dig mulighed for trække mere, end du umiddelbart har på din konto. Nogle steder i udlandet er det nødvendigt at benytte et kreditkort i stedet for et betalingskort, fx når du reserverer hotel eller bil.

Visa Debit er et betalingskort med saldokontrol, så du undgår at trække mere, end der står på kontoen.

De første kunder får nu betalingskort i genbrugsplast
Lægernes Bank begynder nu at udstede betalingskort i genbrugsplast. For at få erfaring med det nye materiale starter vi med Eurocard/Mastercard. Vi forventer, at alle vores korttyper vil være i genbrugsplast inden længe.

Med det kontaktløse Visa/Dankort kan du betale uden at skulle sætte dit kort i terminalen. Du kan betale kontaktløst i hele verden i kortterminaler, der har det kontaktløse symbol. Det er nemt, hurtigt og sikkert!

Nemt 
Når du betaler kontaktløst, holder du blot kortet op til det kontaktløse symbol på terminalen, og din betaling bliver gennemført. Ved betalinger over 350 kr. skal du som i dag taste din pinkode, men du behøver ikke sætte kortet i terminalen.

Hurtigt 
Hvis du køber for mindre end 350 kr., skal du hverken indtaste pinkode eller køre dit kort igennem terminalen. 

Sikkert 
Kortet kan kun registrere betalingen én gang – så du kan ikke komme til at betale for samme vare to gange. Du vil af og til opleve, at du skal taste din pinkode, selv om beløbet er under 350 kr. Det er for at sikre, at det er dit kort. Hvis dit kort bliver stjålet og misbrugt, er du dækket af de samme regler som på et normalt kort.

Sådan gør du første gang 

  1. Aktivér dit nye kort over telefonen eller i netbanken, som du plejer
  2. Den kontaktløse chip bliver aktiveret, første gang du sætter kortet i en kortterminal og taster din pinkode.

Sådan betaler du 

  1. Tjek beløbet på kortterminalen
  2. Kør kortet hen over det kontaktløse symbol på kortterminalen 
  3. Når du hører et bip, er betalingen gennemført.

Gamle kort kan ikke bruges til kontaktløs betaling, det kræver et nyt kort med den rette chip i. Alle kort, der kan bruges til kontaktløs betaling, har det dette symbol: 

Stemningsbillede

Dankort.dk

Når kortet bruges i udlandet, kan du som hovedregel hæve op til det beløb, som svarer til 2.000 danske kroner pr. dag og maksimalt 25.000 kr. pr. løbende 30 kalenderdage. Det er et spørgsmål om sikkerhed og gælder, uanset hvor mange penge der står på kontoen, og uanset om du hæver kontanter eller bruger kortet som betalingsmiddel. Bestiller du fx en udlejningsbil eller et hotelophold, kan udlejeren eller hotellet reservere et beløb, der svarer til den betaling, der senere skal finde sted. Det reserverede beløb påvirker forbrugsgrænsen på de 25.000 kr., uanset om du først betaler på et senere tidspunkt.

Vær opmærksom på, at det nogle steder i udlandet er nødvendigt at benytte et kreditkort i stedet for et betalingskort som Visa/dankort, fx når du reserverer hotel eller bil.

Nogle internetforretninger er tilmeldt sikkerhedsstandarden Verified by Visa eller Dankort Secured by Nets.

Vil du gerne anvende sikkerhedsløsningen, når du handler i en af de internetforretninger, skal du have oprette en kode hertil, inden handlen gennemføres. Når koden er oprettet, kan du fremover benytte den, når du handler.

Opret kode

Har du ikke oprettet en kode til sikkerhedsløsningen, kan du i stedet gennemføre handlen ved at bruge dit NemID.

Vil du vide mere?
Du kan læse mere om den internationale sikkerhedsstandard på Nets.eu, hvor du også kan oprette og ændre din kode og få hjælp, hvis du har glemt din kode.

Læs mere på Nets

Du skal være fyldt 18 år for at få Visa/Dankort. 

Du kan få Visa/Dankort til din Multikonto, Studiekonto eller kredit i Lægernes Bank.