Mindre i skat - mere i pension

Har du penge til overs? Få gavn af fordelene og indbetal ekstra til din pension i 2023  - du har flere muligheder:

  • Supplerende Livrente
    Du kan få en ekstra livsvarig livrente oveni i din pension fra Lægernes Pension med udbetaling til dine efterladte, hvis du ikke selv når at få gavn af opsparingen. Indbetal 58.100 kroner i 2024 og få fuldt fradrag med det samme.

Indbetal her

   

  • Ekstra på din pensionsordning til både pension og forsikring
    Eller indbetal mere på din obligatoriske pensionsordning i Lægernes Pension. Så får du mere i livsvarig pension, og du får også en større dækning, hvis du mister evnen til at arbejde eller dør før pensionsalderen. Indbetal op til 58.100 kroner i 2024 og få fuldt fradrag med det samme.

Indbetal her

   

  • Ratepension – ekstra løbende indtægt 
    Du kan også vælge at indbetale på en ratepension i Lægernes Bank og få udbetalt pengene over en fast årrække. Indbetal op til 63.100 kroner i 2024 og få fuldt fradrag i din personlige indkomst.

Indbetal her

   

Du kan indbetale på både en livrente og en ratepension og få skattefradrag for begge i år.

Større beløb?
Hvis du ønsker at indbetale større beløb til en Supplerende Livrente eller din obligatoriske ordning, kan du få din arbejdsgiver til at indbetale for dig af din løn.

Hvis din praksis er en enkeltmandsvirksomhed, kan du indbetale op til 30 pct. af overskuddet fra din virksomhed på en Supplerende Livrente og få fuldt skattefradrag samme år. Tal med din revisor.

Hvis din praksis er et ApS eller A/S, anses du som lønmodtager, og du kan maksimalt få fradrag for 58.100 kr. i 2024 på en Supplerende Livrente.

Uanset selskabsform kan du også indbetale 63.100 kr. på en ratepension i banken og få fradrag for begge indskud.

Står du i en situation, hvor du først har tilstrækkelig likviditet efter årsskiftet, kan du have fordel af at låne pengene til det ekstra pensionsindskud i en kortere periode. Tal med os om mulighederne.

Ønsker du at overføre eksisterende ratepension, kapitalpension eller aldersopsparing til os, kan du give os besked her.

Flyt pension