Lavere omkostninger

Omkostningerne i Lægernes Pension er blandt de laveste i branchen

  • Hvert år betaler du et beløb til Lægernes Pension for at administrere din pensionsordning. Vi har de seneste mange år haft de laveste omkostninger blandt pensionskasser og kommercielle pensionsselskaber set i forhold til de samlede pensionsindbetalinger. I 2016 blev Lægernes Pension kåret som den mest omkostningseffektive pensionskasse af EY og FinansWatch.
  • Det, du sparer ved at have en ordning i Lægernes Pension, kan resultere i, at din pension set over 30 år isoleret set bliver ca. 20 pct. større sammenlignet med et gennemsnitligt kommercielt selskab. Du kan se omkostningerne og sammenligne med andre pensionsselskaber på lpb.dk.

Din pensionsordning er billig at administrere, fordi den er obligatorisk og kun gælder læger

  • Administration, rådgivning og it-systemer er målrettet lægerne og deres specifikke behov.
  • Lægernes Pension skal ikke finansiere annoncer og aflønning af assurandører med dine penge, som det er tilfældet i de kommercielle selskaber.

Stordrift og samarbejde giver også besparelser

  • Lægernes Pension har samdriftsfordele ved at drive både pensionskasse og bank for medlemmerne.
  • Vi har stordriftsfordele ved at samarbejde med andre professionelle investorer gennem bl.a. pensionskassens egne investeringsforeninger: Kapitalforeningen Lægernes Invest og Investeringsforeningen Lægernes Invest, der er blandt de største investeringsforeninger i Danmark.

Du får omkostningskroner tilbage

  • Som pensionsopsparer betaler man typisk en årlig risikoforrentning til sit pensionsselskab, der regnes med som en omkostning ved beregning af ÅOP (branchestandard for omkostninger). I Lægernes Pension tilhører egenkapitalen dog medlemmerne, og det meste af risikoforrentningen betales tilbage til dig, når du går på pension – i modsætning til i et kommercielt selskab, hvor pengene går til aktionærerne.

Læs mere og hent dokumenter her